+385 91 2606 950

Zašto reciklirati?

O nama / Zašto reciklirati?

Zašto reciklirati?

ZATO ŠTO OTPAD NIJE SMEĆE!

Kada se upotrijebljeni materijali recikliraju dobivaju se nove sirovine i smanjuje se potreba za korištenjem prirodnih resursa kojih je iz dana u dan sve manje.
Sirovinski resursi su ograničeni i ako se prema njima ne budemo odnosili odgovorno, čovječanstvo bi se u budućnosti moglo suočiti s nedostatkom dragocjenih ruda, nafte, drva...
Recikliranjem se smanjuje količina otpada, smanjuje se zagađenje i štedi energija.
Proizvodnja proizvoda od sirovina, tj. svi procesi kojima se dobijaju rude i sirovine rezultira zagađenjem i troši više energije.
Recikliranjem se iz otpada ponovno izvlače sirovine koje su neophodne u dobivanju novih proizvoda.
Također je poznato da je reciklaža jako dobar posao i kupaca za sirovine uvijek ima napretek.

ŠTO VAM MI NUDIMO?

Mi smo se specijalizirali za izradu strojeva pomoću kojih možete na 100% ekološki način reciklirati stare kablove, hladnjake, akumulatore, električni (elektronički) otpad i sl.
Tako se iz otpadnih kablova recikliranjem dobivaju nove sirovine, kao što je plastika/guma s jedne strane i bakar ili aluminij s druge strane.
Čistoća dobivenih frakcija je vrlo visoka bez primjesa drugih materijala u što se možete i uvjeriti pregledavajući našu stranicu ili možete doći osobno kod nas i isprobati sve ponuđene strojeve.
Separacija mokrim sistemom posebno se uspješno pokazala kod reciklaže vrlo sitnih žica i kabela, jer za razliku od suhe separacije nema gubitaka bakra, tj. čestice bakra ne završe u plastici. Kod suhe separacije gubici su i do 10% (a to je jako lijepa zarada).