+385 91 2606 950

Profil tvrtke

O nama / Profil tvrtke

Metal marketing d.o.o.

Vaš pouzdan proizvođač strojeva za recikliranje

Tvrtka "METAL-MARKETING" d.o.o. osnovana je 1994.godine i upisana u registar kod Trgovačkog suda u  Zagrebu, tada sa samo jednim zaposlenim (vlasnikom). Osnivač tvrtke i 100% vlasnik je Ljubomir Kramarić koji je, kao poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u inozemstvu i radu u metalnoj industriji, svoje znanje i spoznaje iskoristio za pokretanje poduzetničkog poduhvata. Tvrtka ima obiteljsku tradiciju, te usvajajući znanja i iskustva, nakon odlaska u mirovinu osnivača, posao preuzima sin Andreas, koji obavlja funkciju direktora društva, te uspješno vodi tvrku koja trenutno zapošljava još petoricu djelatnika.
Praćenjem potreba i stanja tržišta, te trendova u gospodarenju otpadom (sve veći ekološki standardi) u Hrvatskoj, a ponajviše u zemljama Europske unije, počeli smo početkom 2010. godine vrlo skup i zahtjevan projekt: "Izrada strojeva za ekološko recikliranje obojenih sekundarnih sirovina (otpadnih kablova, akumulatora, hladnjaka, elektronike i sl.)". Naš vlastiti razvojni tim je razvio liniju za reciklažu bakrenih i aluminijskih kabela na 100% ekološki način. U vrlo kratkom roku uspjeli smo prodati sve proizvedene strojeve na zahtjevna inozemna tržišta (Francuska, Njemačka, Poljska, Švicarska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunjska, Portugal, Velika Britanija, SAD,...), te najvećem oporabitelju EE-otpada u Hrvatskoj, tvrtki "Spectra-Media" d.o.o., i još nekoliko domaćih tvrtki.
Djelatnost obavljamo u proizvodnim pogonima površine od cca. 1000 m2 u naselju Donje Psarjevo, nedaleko od grada Svetog Ivana Zeline, te smo dobro povezani s autoputom Zagreb-Varaždin.
Danas se tvrtka bavi sljedećim djelatnostima:

  1. Proizvodnjom strojeva i opreme za ekološku reciklažu metalnih sekundarnih sirovina - separatori (aluminijski i bakreni kablovi, auto i industrijski hladnjaci, akumulatori, elektronički otpad,...)
  2. Proizvodnjom mlinova različitih kapaciteta za mljevenje otpadnih kabela, gume, plastike,...
  3. Izradom transportera i transportnih traka za primarno obrađene sekundarne sirovine
  4. Nabavkom i prodajom ostalih strojeva za reciklažu (imamo mrežu partnera s kojima uspješno surađujemo)

Danas tvrtka ostvaruje preko 90% ukupnih prihoda od izvoza opreme za reciklažu sekundarnih sirovina u zemlje Europske unije i bivše Jugoslavije. Naši kupci iz zemalja Unije su prepoznali našu kvalitetu izrade, dizajna, tehničke podrške i energetsko-ekološke komponente strojeva uz znatno nižu cijenu od drugih proizvođača slične vrste opreme. Znatna ulaganja u podizanje kvalitete gotovih proizvoda, pomogla su nam u zadržavanju tržišne konkurentnosti na međunarodnim tržištima, podigla zadovoljstvo naših kupaca i porast povjerenja u našu tvrtku.

Oprema udovoljava svim standardima i smjernicama ekološke obrade otpada koji se primjenjuju u EU.